Lõunasöögi retseptid
15. september 2004, 15:33

Seente ja riisiga täidetud suvikõrvits

Seente ja riisiga täidetud ahjus küpsetatud suvikõrvits.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk piklik keskmine suvikõrvits
1 dl riis
1 sl või
3 dl tervena keedetud puravikud või poolpehmeks keedetud riisikad
250 g hakkliha
2 tk Sibul
3 sl till või petersell
1 tk kõvaks keedetud kanamuna
sool
Must pipar
praadimiseks taimeõli
3 dl hapukoor

Valmistamine
Riis keeta. Soojale riisile lisada 1 sl võid. Tükeldatud sibul praadida kuldkollaseks. Valada pannile keedetud puravikud või poolpehmeks keedetud ja tükeldatud riisikad. Praadida võib neid hetk aega koos ning maitsestada soola ja musta pipraga. Segada riis, seened, hakitud kanamuna, hakitud till või petersell. Kõrvits koorida, lõigata sellelt tükk pealt ning uuristada seejärel tühjaks. Puistata kõrvitsale nii sisse- kui väljapoole soola ning täita seejärel valmistatud massiga. Pealt lõigatud tükk asetada tagasi ning kinnitada hambaorkidega. Kõrvitsal lasta lahtiselt ahjus küpseda 1-1,5 tundi 225°C kuumuses. Lõppstaadiumis vähendada kuumust 200°C-le. 10 viimase minuti jooksul määrida kõrvitsat hapukoorega. Serveerida kohe, juurde pakkuda mahlastest tomatitest tehtud salatit. Kui rooga tahetakse teha toitvamaks, siis lisatakse täidisele hakkliha. Hakkliha lisatakse toorena.