Veiseliha retseptid

Puravikud loomalihaga 

Toidutare, 16. september 2004, 17:09
Tomati-veinikastmes hautatud loomaliha puravikega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1.25 dl erinevad keedetud puravikud
125 g loomaliha
0.75 tk Sibul
0.25 sl jahu
0.25 dl tomatimahl
0.25 dl punane vein
0.125 dl (puljong)
sool
Must pipar
hakitud petersell
Estragon
taimeõli

Valmistamine
Liha lõigata viiludeks või tükikesteks ning praadida taimeõlis kuumal pliidil pannil. Seejärel panna liha kõrvale.Sibulad lõigata rõngasteks ning praadida väheses taimeõlis kuldkollaseks. Lisada keedetud erinevad puravikud ning segada veel veidi. Lisada liha. Puistata peale jahu ja segada. Kallata peale tomatimahl, punane vein ning vajaduse korral veidi puljongit. Lisada maitseained. Hautada umbes tund aega tasasel tulel või ahjus kaane all. Enne serveerimist puistata peale peterselli. Mida kauem roog tasasel tulel haudub, seda maitsvamaks see muutub.