Lõunasöögi retseptid

Seentega täidetud paprikad 

Toidutare, 16. september 2004, 18:21
Seene-riisitäidisega ahjus küpsetatud paprikad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk roheline paprika
0.75 dl keedetud riis
1 dl tervena keedetud puravikud või kupatatud riisikad
75 g (hakkliha)
0.5 tk Sibul
sool
Must pipar
maitsestamata bulgaaria jogurt
0.5 sl taimeõli

Valmistamine
Sibulad tükeldada ning praadida taimeõlis kuldkollaseks. Lisada keedetud puravikud või kupatatud ja peeneks hakitud riisikad. Soolaseente kasutamise korral tuleb neist liigne sool välja leotada ning seened korralikult nõrutada. Maitsestada ettevaatlikult. Lisada keedetud riis, veidi taimeõli ning kõik läbi segada. Paprikad lõigata laiemast otsast lahti ja puhastada seemnetest. Paprikad täita riisi-seenemassiga. Täidetud paprikad panna määritud ahjupotti püsti ning äralõigatud tükid panna oma kohtadele. Ahjupott katta kaanega ning lasta paprikatel küpseda umbes 50 minutit 225°C juures. Paprikad serveerida maitsestamata külma bulgaaria jogurtiga (nii on kombeks Balkanil). Jogurt kallata eraldi nõusse, et kõik võiksid sealt vastavalt soovile võtta. Kui tahate roa toiteväärtust tõsta, lisage seene-riisisegule hakkliha. Hakkliha tuleb lisada toorelt, seda võib maitsestada soola, pipra ning maitsetaimedega. Küpsemisaeg on sel juhul umbes 1 tund.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee