Lõunasöögi retseptid

Kartulivorm kivipuravikega 

Toidutare, 15. september 2004, 12:35
Ahjus küpsetatud kartulipüreevorm kivipuravikega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.75 dl kuivatatud kivipuravikud
0.5 sl peeneks hakitud petersell
1.5 tk kartulid
0.5 sl või
0.5 sl jahu
0.25 dl piim
1 tk kanamuna
riivjuust
sool
Must pipar
riivsai
taimeõli

Valmistamine
Kivipuravikud panna mõneks tunniks ligunema. Pärast nõrutamist hakkida seened peeneks. Praadida veidi aega taimeõlis, maitsestada soola ja musta pipraga, peale riputada rohkesti värsket hakitud peterselli. Kartulitest valmistada püree ning lisada praetud kivipuravikud. Segada sulatatud või, jahu, piim, munakollased. Saadud mass lisada kartulipüreele. Lisada maitseained. Viimaks segada juurde vahule löödud munavalged. Segu kallata ettevaatlikult ahjupotti, mis on võitatud ja riivsaiaga üle puistatud. Peale puistata riivjuustu, seejärel küpsetada ahjupotis kaant peale panemata umbes 50 minutit 175°C juures. Küpsetamise lõppstaadiumis võib vajaduse korral poti katta.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee