Lõunasöögi retseptid

Praeviilud seente ja ubadega 

Toidutare, 15. september 2004, 10:27
Praetud põrsaliha seente ja aedubadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
100 g põrsaviilud
1.25 dl tervelt keedetud puravikud või viiludeks lõigatud leotatud soolaseened
0.5 tk Sibul
50 g Türgi uba
sool
Must pipar
taimeõli
petersell, till, murulauk vms.

Valmistamine
Põrsaliha lõigata hiina moodi tuletikutaolisteks tükikesteks. Liha praadida väheses taimeõlis, seda kiiresti segades. Maitsestada soola ja musta pipraga, seejärel asetada liha kõrvale. Õhukesteks poolrõngasteks lõigatud sibul praadida kuldkollaseks. Lisada viiludeks lõigatud seened, praadida ning maitsestada. Rohelised oad panna soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeta umbes 10-15 minutit. Seentele segada juurde liha ning lasta veidi kaane all haududa. Seejärel lisada hästi nõrutatud oad ning ettevaatlikult segada. Lõpuks lisada värsked hakitud maitsetaimed. Serveerida ovaalsel või ümmargusel liual. Ubade asemel võib kasutada kuubikuteks lõigatud keedetud kartuleid. Ka neid tuleb hautada kaane all. Toit on igapäevasem, kuid väga maitsev.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee