Šampinjonisalat sinepiga
Koostisosad
125 g värsked šampinjonid
0.125 tk sidruni mahl
1.25 sl *oliivõli
0.375 sl veiniäädikas
sool
Must pipar
0.125 tl sinepipulber
0.25 kimpu hakitud petersell
Valmistamine
Kasutada valgeid värskeid šampinjone. Seened puhastada neid märjaks tegemata ning lõigata viiludeks. Seentele pritsida sidrunimahla, siis ei tõmbu need tumedaks. Valmistada salatikaste. Küüslaugud pigistada taimeõlisse, segada korralikult. Valada kaste seentele ning segada ettevaatlikult, et kaste imenduks seentesse. Lõpuks segada juurde petersell. Enne serveerimist peab salat toatemperatuuril 1-2 tundi seisma. Salatit pakkuda eelroana. Selle võib panna taldrikutele valmis näiteks koos küüslauguleivaga, kuid salatit või kasutada ka piduliku võileivalaua puhul.
Kommentaarid (0)