Kiudainerikkad toidud

Vaarika-ambroosiatort 

Sonera, 10. juuni 2008, 08:21
Vaarika-ambroosia tort
Pidulik tort

Põhi:
• 2 muna
• 1 dl suhkrut
• 75 g sulavõid
• 1 dl jahu
Täidis:
• 300g kohupiima
• 2 dl vahukoort
• 400g vaarikaid
• 2 tl sidrunimahla
• 1/2 dl suhkrut
• 2 tl vanillsuhkrut
• 7 želatiinilehte
• 1/2 dl vaarikamoosi
Põhjaks vahustatakse hoolega munad ja suhkur. Juurde segatakse sulavõi ja jahu. Küpsetatakse rõngasvormis (Ø 20 cm), 175°C selliseks pruuniks nagu tordipõgi peab olema.
Täidiseks vahusta vahukoor.Pane zhelatiinilehed külma vette likku.Sega kohupiima hulka pooled vaarikatest, sidrunimahl ja suhkur. Siis lisa ettevaatlikult juurde vahukoor. Pigista želatiinilehtedest vesi välja ja sulata väikses nõus, pliidil nõrgas, nõrgas kuumuses. Nirista, želatiin peene joana kogu aeg segades kohupiima-vahukoore segusse. 
Lõika koogipõhi pooleks (põhi oleks nüüd hea panna veidike väiksemasse rõngasvormi, u. Ø 18cm). Kalla põhjale täidis ja vajuta koogipõhja teine pool kergelt täidisele. Pane kook vähemalt 3 tunniks külmkappi tarretuma. Siis määri koogile õhuke kiht vaarikamoosi, lao ülejäänud vaarikad tordile. Võid üle pintseldada veel mingis mahlas sulatatud želatiiniga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee