Linnuliha retseptid
13. september 2004, 03:09

Kanafilee gurmaanidele

Kanavaagen gurmaanidele. Hautatud kanafilee, pugud , maksad ja kanapuding koorekastmega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 tk noor kana (900 g)
3 dl hapukoor
2 dl rõõsk koor
2 tk suur sibul
2 küünt Küüslauk
2 tk muna
50 g või
1.5 sl jahu
3 tk roheline aedpaprika
1 tk Tomat
Majoraan
Muskaatpähkel (jahvatatud)
Paprika (jahvatatud)
sool

Valmistamine
Lindudel lõigata jalad ära, eemaldada jalgadelt nahk, eraldada liha ja lasta see läbi hakkmasina. Keedunõus kuumutada 0.4 dl vett, lisada 20 g võid ja jahu. Segada hoolikalt läbi ja valada taldrikule jahtuma. Hakklihale lisada 30 g võid, 1 muna ja 1 munakollane ning jahtunud jahupuder. Hõõruda segu läbi sõela ja panna külmkappi jahtuma. Jahtunud segu maitsestada soola, pipra ja muskaatpähkliga, panna võiga määritud vormi ja kuumutada pool tundi keevaveenõus või leiges praeahjus. Hakitud sibulad ja purustatud küüslauk pruunistada rasvas, lisada paprikapulber ja kanafileed, kivipugud, kondid ja nahad, maitsestada soola ja majoraaniga ning hautada kaane all tasasel tulel. Hautamise ajal lisada aeg-ajalt veidi vett ja veerand tundi enne hautamise lõppu tomativiilud ning aedpaprikaribad. Veidi hiljem lisada kanamaksad ja kui maksad on valmis, siis jahuga segatud hapukoor. Hautada 5 minutit, valada juurde rõõsk koor ning lasta keema tõusta. Soovi korral võib 2 sl rõõska koort eelnevalt lisada jahu-lihapudingile. Liha tõsta välja, kaste hõõruda läbi sõela. Lasta uuesti keema tõusta ja panna kastmesse fileed, kivipugud, maks ja kontidelt eraldatud liha. Vahetult enne lauale andmist võtta pudingivorm keevaveenõust ja lüüa sisu osava liigutusega vaagna keskele. Ümber pudingi panna liha, maks ja kivipugud ning valada kastmega üle.