Lõunasöögi retseptid

Põrsafilee riisikatega 

Toidutare, 29. september 2004, 00:18
Ahjus küpsetatud põrsafilee riisikate, kartulite ja tomatitega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
350 g põrsafilee
sool
must pipar
Estragon (kuivatatud)
1 tk küüslauguküüs
taimeõli
0.5 tk suurteks rõngasteks lõigatud sibul
1.25 dl äsja kupatatud või soolatud riisikad
125 g kartulid
0.25 purki terved või tükeldatud konservtomatid
soolakurk

Valmistamine
Sool, värskelt jahvatatud must pipar ja estragon hõõruda fileesse. Purustada küüslauk ja hõõruda samuti fileesse. Kaanega kastrul või ahjupott võitada ning tõsta liha sellesse. Sibularõngad asetada liha peale. Kupatatud seened asetada lihast ühele poole. Kui riiskad on soolatud, tuleb nende maitset kontrollida ja vajaduse korral liigne sool välja leotada. Kooritud toored kartulid asetada teisele poole liha. Konservtomatid purustada ning purgi sisu kallata koos vedelikuga liha peale. Potti tuleb algul kuumutada 275°C juures, hetke pärast vähendada temperatuuri 225-250°C-ni. Küpsetada ahjus tund aega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee