Lõunasöögi retseptid

Porrulaugu-singirullid seenekastmes 

Toidutare, 12. september 2004, 23:36
Ahjus küpsetatud porru-singirullid juustuga seenekastmes.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2.5 tk porrulauk (umbes 10 cm pikkune)
2.5 tk õhukeseks lõigatud singiviil
2.5 tk pehme juust
1.25 dl *kupatatud seened (kase- ja tõmmuriisikad)
0.5 sl margariin
0.5 sl nisujahu
1.25 dl piim
sool
must pipar
Estragon (kuivatatud)

Valmistamine
Porrulaugud panna soolaga maitsestatud keevasse vette ja keeta 10 minutit. Kallata seejärel sõelale ning tõsta siis rätikule kuivama. Ahjupott määrida võiga. Ümber porrulaukude keerata õhukesteks viiludeks lõigatud sink, singi peale juustuviil. Rullid asetada ahjupotti üksteise kõrvale. Või sulatada kastrulis. Lisada jahu ning segada hoolikalt veidi aega, nii, et jahu pruunistuks. Lisada vähehaaval piim - kogu aeg hoolega segades. Kaste maitsestada soola, värskelt jahvatatud musta pipra ning estragoniga. Lisada kastmele seened. Kaste kallata porrulaugurullidele ning panna roog praeahju umbes 20 minutiks. Kui kastmes tõuseb mullikesi ja see on muutunud värvikamaks, siis on roog valmis. Serveerida võib koos värskete kartulitega, millele on puistatud rohkesti tilli.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee