Kalatoitude retseptid
12. september 2004, 23:19

Täidetud latikas

Seene-riisi-muna-ploomitäidisega ahjus küpsetatud latikas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk suur latikas
1.5 dl riis
2 tk kõvaks keedetud kanamuna
1 tk Sibul
ploomid
3 dl keedetud puravikud või haava- või lepariisikad
sool
valge pipar
1 sl või
2 dl hapukoor
2 sl taimeõli
riivsai

Valmistamine
Riis keeta. Sibulad hakkida peeneks ning praadida väheses taimeõlis kuldkollaseks. Lisada puravikud või viiludeks lõigatud riisikad, segada ja maitsestada. Seenemass lisada keedetud riisile, seejärel lisada hakitud kanamunad, pehmed ploomid ja lusikatäis võid. Hästi puhastatud ja kuivatatud latikas hõõruda soolaga nii seest- kui ka väljastpoolt. Kala täita riisi-seenemassiga, puistata üle riivsaiaga ning asetada seejärel võitatud ahjuplaadile. Panna kalale võitükikesi ning küpsetada 225°C juures ahjus pool tundi. Umbes 5 minutit enne valmimist määrida kala hapukoorega (hapukoor kuumutada ja valada kala sellega üle). Serveerida kohe.