Küpsetised

Kapsa-seenepirukas 

Toidutare, 12. september 2004, 21:10
Kapsa-seenetäidisega muretaignast kinnine "pirukapäts".

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g või
6 dl nisujahu
1 tl viin või äädikas
1 tk munakollane
1.5 dl vesi
sool
400 g *kapsas
2 tk keskmine sibul
taimeõli
2 tk kõvaks keedetud kanamuna
100 g või
3 dl peeneks hakitud soolaseened
3 sl peeneks hakitud till
1 tk munakollane piruka määrimiseks

Valmistamine
Või ja jahu hakkida noa või mikseriga. Munakollane, viin või äädikas segada veega, seejärel kallata või ja jahu segusse. Asjatult pole mõtet kloppida, muidu läheb tainas liiga paksuks. Panna taigen tunniks ajaks külmkappi. Kapsas hakkida väga peeneks. Hakkida peeneks sibul. Hautada kapsast ja sibulaid kastrulis seni, kuni vedelik on aurunud ning kapsad pehmed. Kapsad lähevad pehmeks aeglaselt, seega tuleb neid kastrulis segada vähemalt pool tundi. Kuumadele kapsastele lisada peeneks hakitud kanamunad ja või, panna jahtuma. Jahtunud segule lisada peeneks hakitud seened ja till. Maitsta. Taignast teha 20-25 cm laiune ja ahjuplaadi pikkune alus, sellele panna täidis ning katta veidi väiksema taignakihiga. Alumise taignakihi servad keerata pealmise taignakihi peale ning vajutada kinni. Pirukat hoida külmkapis seni, kuni praeahi on läinud kuumaks. Enne küpsetamist torkida pirukasse kahvliga augukesed ning määrida pirukat munakollasega. Küpsetada umbes 20 minutit ahjus 225°C juures. Pärast piruka ahjust välja võtmist määrida seda võiga ning katta puhta rätikuga. Enne serveerimist lasta pirukal 10 minutit seista.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee