Foto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
30. mai 2008, 07:19

Lihtne rabarberivorm

Kohev ja mahlane rabarberivorm valmib imelihtsalt. Maitseb hästi koos klaasi külma piima või vanillijäätisega.

Kogus: kuuele

Koostisosad
800 g Rabarber
0.5 dl Suhkur
1 tk Apelsini riivitud koor ja pressitud mahl
TAINAS
150 g Või
2 dl Suhkur
3 tk Muna
3 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 dl Piim

Valmistamine
Lõika rabarberid 2 cm pikkusteks tükkideks. Vala võitatud ahjuvormi põhja ja puista üle suhkruga. Riivi peale apelsinikoort ja pressi mahl. Taina jaoks vahusta toasoe või ja suhkur. Lisa pidevalt vahustades ükshaaval munad. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu võivahu hulka. Lõpuks sega juurde piim ning töötle ühtlaseks tainaks. Vala tainas rabarberitele, määri hoolsalt laiali ja küpseta 200° juures 30 minutit.