Kalatoitude retseptid

Šampinjonid krevettide ja artišokkidega 

Toidutare, 11. september 2004, 15:47
Pidulik vaagen šampinjonide, krevettide, artišokkide ja täidetud munadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 tk koorimata krevett
75 g šampinjonid
0.5 tk küüslauguküüs
0.125 tk sidruni mahl
0.25 tk purk artišokisüdamikke
0.5 kimpu petersell
1 tk kanamuna
0.5 sl majonees
0.125 tl Karri
2.25 sl *oliivõli
0.75 sl veiniäädikas
0.25 tl sinepipulber
sool
must pipar

Valmistamine
Värsked või külmutatud krevetid panna soolaga maitsestatud keevasse vette. Keeta veidi aega, kuni krevetid on tõusnud pinnale, kallata siis sõelale ning puhastada. Šampinjonid puhastada ja lõigata viiludeks. Peale tilgutada sidrunimahla. Artišokisüdamikud kallata sõelale, loputada jooksva külma vee all ming pühkida kuivaks pabersalvrätikuga. Valmistada taimeõli-veiniäädikakaste. Osa kastmest segada veel soojade krevettidega. Lisada peeneks hakitud petersell. Küüslauguküüned pressida šampinjonide hulka, mis seejärel kallata üle kastmega. Ülejäänud kaste ja petersell lisada artišokisüdamikele. Kõigil kolmel komponendil lasta tund aega toatemperatuuril marinaadis olla. Keeta ja jahutada kanamunad, lõigata need pikuti pooleks. Munakollane segada majoneesi ja karriga. Munavalged täita uuesti selle seguga. Enne serveerimist asetada krevetid, šampinjonid, artišokisüdamikud ning poolikud kanamunad rühmiti suurele vaagnale. Serveerida röstileivaga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee