Soe soolaseenevõileib
Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
1 dl äsja kupatatud soolaseened
0.25 tk väike värske sibul koos roheliste vartega
värskelt hakitud till
must pipar
1 sl hapukoor
0.5 sl taimeõli
1 viil valge või must röstileib
Valmistamine
Värsked leotatud seened kupatada mõõdukalt soolases vees. Kui kasutatakse soolaseeni, võib nendestki liigse soola kupatamisega eemaldada. Kallata seened kurnale. Sibul hakkida koos vartega peeneks ja hautada vähese taimeõliga pehmeks. Lisada pannile kupatatud ja nõrutatud seened ning segada mõni minut aega. Vormileivaviilud röstida või praadida taimeõlis mõlemalt poolt. Soe seenemass asetada leibadele. Tõsta leivad taldrikutele ning panna igale leivale supilusikatäis hapukoort. Maitset ja lõhna annab pealeraputatud till. Lisandina sobib hästi punane peet, mida võib valmistada väga erineval moel.
Kommentaarid (0)