Hommikusöögi retseptid

Soe soolaseenevõileib 

Toidutare, 11. september 2004, 15:09
Praetud röstileib või -sai praetud seenesibulasegu, hapukoore ja tilliga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
1 dl äsja kupatatud soolaseened
0.25 tk väike värske sibul koos roheliste vartega
värskelt hakitud till
must pipar
1 sl hapukoor
0.5 sl taimeõli
1 viil valge või must röstileib

Valmistamine
Värsked leotatud seened kupatada mõõdukalt soolases vees. Kui kasutatakse soolaseeni, võib nendestki liigse soola kupatamisega eemaldada. Kallata seened kurnale. Sibul hakkida koos vartega peeneks ja hautada vähese taimeõliga pehmeks. Lisada pannile kupatatud ja nõrutatud seened ning segada mõni minut aega. Vormileivaviilud röstida või praadida taimeõlis mõlemalt poolt. Soe seenemass asetada leibadele. Tõsta leivad taldrikutele ning panna igale leivale supilusikatäis hapukoort. Maitset ja lõhna annab pealeraputatud till. Lisandina sobib hästi punane peet, mida võib valmistada väga erineval moel.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee