Lõunasöögi retseptid

Seenesupp peediga 

Toidutare, 11. september 2004, 14:47
Seenesupp kupatatud seentest köögiviljadega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
125 g Peet
0.25 tk suur sibul
0.5 tk Porgand
0.125 tk Kaalikas
0.125 tk Valge peakapsas
5 dl vesi või puljong
0.5 dl erinevad kupatatud seened
taimeõli
0.5 sl tomatipüree
0.125 tk sidruni mahl
sool
must pipar
kuivatatud seller, petersell või estragon
hapukoor

Valmistamine
Kõik juurviljad riivida või tükeldada köögikombaini abil. Kastrulisse valada taimeõli, ajada see kuumaks ning segada sisse tükeldatud juurviljad. Enne vedeliku lisamist lasta juurviljadel mõni aeg haududa. Supp lasta keema, riisuda ära pinnale tulnud vaht. Maitsestada soola, musta pipra ning maitsetaimedega. Keeta tasasel tulel umbes 40 minutit (kapsas keeb pehmeks aeglaselt). Veidi aega enne valmimist lisada tükeldatud seened, tomatipüree ja sidrunimahl. Maitsta. Supile puistata peale rohkesti peterselli, seda puistata ka iga sööja taldrikusse. Hapukoor serveerida eraldi.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee