Lõunasöögi retseptid

Seenesupp kuivatatud puravikest 

Toidutare, 11. september 2004, 14:24
Seenesupp kuivatatud puravikest odratangu või riisiga. Seda suppi võib keeta ka värsketest puravikest.

Kogus: neljale

Koostisosad
1.5 dl erinevad kuivatatud puravikud
1.5 dl puljongit
0.5 dl odratang või riis
1 tk Sibul
taimeõli
sool
valge või must pipar
1 sl nisujahu
petersell
hapukoor

Valmistamine
Kuivatatud puravikud loputada ja panna vähesesse vette kas terveks ööks või mõneks tunniks ligunema. Sibul hakkida peeneks ning praadida paksu põhjaga kastrulis kuldkollaseks. Lisada peeneks hakitud puravikud, praadida hoolikalt segades. Lisada puravike leotusvett, kanapuljongit või keele keeduvedelikku. Lisada varem keedetud odratangud. Maitsestada soola ja pipraga. Supi sisse puistata rohkesti peterselli. Riisi kasutamise korral lisada see keetmata kujul supile ning lasta tulel pehmeks keeda. Kui soovitakse veidi tummisemat suppi, segada nisujahu veega ning lisada supile, seda hoolega kloppides. Keeta tasasel tulel veel 5-10 minutit. Iga sööja taldrikule puistata peterselli. Hapukoor serveerida eraldi. Nii nagu kõikide suppide puhul, nii muutub ka seenesupi maitse paremaks, kui supp on keedetud serveerimisele eelnenud päeval. Samamoodi võib suppi keeta ka värsketest puravikest. Selleks kulub umbes pool liitrit puhastatud ja tükeldatud puravikke.