11. september 2004, 13:23
Pihlaka-õunapüree
Pihlaka-õunapüree. Hoidis.
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg õunad
5 dl vesi
600 g suhkur
(säilitusaine)
1 kg Pihlakad
Valmistamine
Puhasta ja loputa pihlakad. Pese õunad ning lõika sektoriteks. Pane marjad, õunasektorid ja vesi potti. Keeda kaanega kaetult tasasel tulel, kuni need tunduvad pehmed. Püreesta ning pane segu tagasi potti. Lisa püreele suhkur ja keeda kogu aeg segades 10-15 minutit. Lisa säilitusaine juhendi kohaselt ning pane püree puhastesse kuumadesse purkidesse. Sule need ja aseta jahtununa külma. Pihlakaid ja õunu võib pehmeks aurutada ka mahlaaurutis. Kui õunad on hapud ja pooltoored, saab mahlast hea tarretise.
Kommentaarid (0)