Kiudainerikkad toidud

Pihlaka-õunapüree 

Toidutare, 11. september 2004, 13:23
Pihlaka-õunapüree. Hoidis.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg õunad
5 dl vesi
600 g suhkur
(säilitusaine)
1 kg Pihlakad

Valmistamine
Puhasta ja loputa pihlakad. Pese õunad ning lõika sektoriteks. Pane marjad, õunasektorid ja vesi potti. Keeda kaanega kaetult tasasel tulel, kuni need tunduvad pehmed. Püreesta ning pane segu tagasi potti. Lisa püreele suhkur ja keeda kogu aeg segades 10-15 minutit. Lisa säilitusaine juhendi kohaselt ning pane püree puhastesse kuumadesse purkidesse. Sule need ja aseta jahtununa külma. Pihlakaid ja õunu võib pehmeks aurutada ka mahlaaurutis. Kui õunad on hapud ja pooltoored, saab mahlast hea tarretise.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee