Kiudainerikkad toidud

Ploomimarmelaad 

Toidutare, 11. september 2004, 13:11
Vali poolküpsed ploomid või vaata, et vähemalt osa neist oleksid toorevõitu, siis on neis rohkem pektiini.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 l ploomid
2 dl vesi
9 dl suhkur
2 tl sidrunhape

Valmistamine
Pese ja poolita ploomid. Eemalda kivid ja seo need õhukese riide sisse kompsuks. Pane ploomid, vesi ja maitset andev kivikompsuke potti ning keeda vähesel kuumusel kaanega kaetult umbes pool tundi. Võta kivikompsuke välja, lisa vähehaaval suhkur ja sega korralikult, kuni see on sulanud. Keeda marmelaadi koos suhkruga 10-15 minutit ilma kaaneta ja puukahvliga segades. Lisa tilgakese veega segatud sidrunihape. Pane marmelaad väikestesse pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse ning sule need kohe. Valmis marmelaadi tuleb ligemale liiter. Hoia marmelaadi külmas.