Kiudainerikkad toidud

Õuna-aprikoosimarmelaad 

Toidutare, 11. september 2004, 13:00
Marmelaad õuntest ja kuivatatud aprikoosidest. 

Kogus: ühele

Koostisosad
1 kg hapud õunad
6 dl vesi
100 g kuivatatud aprikoosid
4 dl suhkur

Valmistamine
Loputa aprikoosid, pane need leigesse vette ja jäta kogu ööks ligunema. Pese õunad, eemalda südamikud, lõika õunad sektoriteks ja pane emailpotti või roostevabast terasest potti. Lisa aprikoosid ning nende leotusvesi. Keeda puuvilju, kuni need on pehmed. Sega puukulbiga. Kui vett jääb potis väheks, lisa seda. Püreesta puuviljad püreestaja, saumikseri või köögikombainiga. Pane püree tagasi potti, lisa suhkur ja keeda kogu aeg puukahvliga segades, kuni segu muutub paksuks. Vala marmelaad väikestesse pestud ja kuumutatud purkidesse. Sule need kuumade kaantega ja lase toatemperatuuril jahtuda. Hoia külmas.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee