Kiudainerikkad toidud
11. september 2004, 12:45

Tomati-sibulapüree

Tomati-sibulapüree on värskendav lisand liha-, kala- ja pastaroogade juurde. Seda võib kasutada ka pitsa peal nagu tomatipüreed. Hoidis.

Koostisosad
1 kg Tomat
300 g Sibul
1 tk suur porru
2 sl õli
3 dl vesi
1 dl linnaseäädikas
1 dl suhkur
1 tl sool
2 ml valge pipar
0.5 dl tomatipüree

Valmistamine
Pese tomatid ja lõika õhukesteks sektoriteks. Koori ning haki sibulad ja porru ning pruunista kergelt õli sees suures potis. Lisa tomatisektorid, vesi, äädikas ja kõik maitseained peale tomatipüree. Keeda püreed tubli pool tundi. Kui püree pakseneb, maitse seda ja lisa vajaduse korral maitse järgi tomatipüreed. Pane väikestesse hästi pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse ning sule need kohe. Hoia külmas. Tomati-sibulapüree on värskendav lisand liha-, kala- ja makaroniroogade juurde. Seda võib kasutada ka pitsa peal nagu tomatipüreed.
Teisend: Teravamaitselise tomati-sibulapüree saab, kui lisada keetmisel hulka 3-4 peenestatud punast pipart.