Kiudainerikkad toidud

Puuviljadega paprika-tšatni 

Toidutare, 11. september 2004, 12:19
Vürtsikas paprika-tšatni kuivatatud aprikooside, õunte ja tomatiga. Tšatni on valmis paari nädalaga ja säilib mitu kuud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g kuivatatud aprikoosid
2 dl vesi
2 tk väike hapukas õun
2 tk Paprika
2 tk Tomat
3 tk Nelk
2 tl Sinepiseemned
1 ml Cayenne'i pipar
1.5 tl Ingver (kuivatud)
0.5 dl veiniäädikas
0.75 dl fariinsuhkur

Valmistamine
Leota aprikoose mõni tund 2 dl vees. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika õunad sektoriteks. Loputa üle paprikad ja tomatid, eemalda paprikate seemned. Lõika paprikad, tomatid ja aprikoosid väikesteks tükkideks või õhukesteks viiludeks. Pane potti kõik ained peale maitseainete ja keeda kaanega kaetult tasakesi ning vahetevahel segades ligi tund aega. Vajaduse korral lisa veidi vett. Sega hulka maitseained ja keeda tasakesi veel 10 minutit. Vala chutney väikestesse pestud ja kuumutatud klaaspurkidesse, mis mahutavad kokku umbes 5 dl. Sule purgid kohe ja hoia neid külmas. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee