Kiudainerikkad toidud

Küüslaugu ja ürtidega riisikad 

Toidutare, 23. märts 2011, 13:27
Väikesed riiskad küüslaugu, musta sõstra lehtede, salvei, tüümiani ja mädarõikaga soolvees. Küüslauguriiskad on kõige paremad 1-2 nädala möödudes, kuid säilivad ka paar kuud.

Koostisosad
2 l väikesed riiskad
0.5 dl mädarõikalaastud
3 tk salveileht
2 tk tüümianioks
10 tk mustasõstraleht
6 dl *vesi
0.5 dl jäme sool
4 tk küüslauguküüs

Valmistamine
Puhasta riisikad ja pane rohkesse keevasse vette. Kupata neid nii 2-3 korda, viimaks loputa seened külma veega üle ja pigista kuivaks. Lao seened klaaspurki kihiti mädarõikalaastude ja mustasõstralehtedega. Lõika kääridega hulka salveilehti ja tüümiani, kui neid on parajasti saada. Mõlemad annavad hea lõhna ning salvei aitab ühtlasi hoidist säilitada. Keeda vedelik, lase sel veidi jahtuda ja vala seentele. Torka kooritud küüslauguküüsi purki siia-sinna. Pea silmas, et vedelik peab seeni katma. Vajaduse korral pane seente peale vajutiseks veega täidetud tihe kilekott, mis on sõlmega suletud. Sule purk ning hoia seda külmas. Küüslauguga riisikad on kõige paremad 1-2 nädala pärast, aga säilivad ka paar kuud. Säilitusaega saab pikendada, kui kasutada säilitusainet pakendil oleva juhendi kohaselt. Salveid ja tüümiani võib ka natuke rohkem olla.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee