Taimetoidu retseptid
11. september 2004, 09:54

Soe tomatikaste

Tomatikaste sobib hästi seenekotlettide juurde. Samuti liha- või vorstiroogade juurde.

Koostisosad
75 g tomatipüree
175 g või värsked tomatid
0.25 sl jahu
0.25 tk Porgand
0.25 tk petersellijuur
0.25 tk Sibul
17.5 g või
1.25 dl vesi või lihapuljong
sool

Valmistamine
Hakitud sibul ja maitsejuured kuumutada võis, lisada jahu ja veidi aja pärast tomatipüree või värsked hakitud tomatid. Valada juurde vesi või puljong ja keeta vaiksel tulel 5-10 minutit. Hõõruda läbi sõela, maitsestada soolaga ja lisada tükike võid. Tomatikastmele võib lisada ka pisut eraldi praetud hakitud seeni ja kastet võib maitsestada küüslaugu ning maitserohelisega.