Kreeka köök

Dolmades 

Toidutare, 10. september 2004, 19:14
Kreeka roog. Hakkliha-riisiseguga täidetud viinamarjalehed.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g viinamarjalehed
200 g hakkliha
1 tk Sibul
1.5 dl riis
2 tk muna
sool
valge pipar
Majoraan
Estragon (kuivatatud)
2 tk muna
1.5 tk sidruni mahl

Valmistamine
Peeneks hakitud sibul, poolpehme riis, munad, maitseained ja hakklihamass segada omavahel. Viinamarjalehed loputada ja kuivatada. Iga lehe peale panna kuhjaga teelusikatäis hakklihatäidist ning keerata kokku nagu kapsarull. Rullid panna võiga määritud ahjuvormi, valada peale vahustatud muna ja sidrunimahla segu. Vorm katta fooliumiga ja küpsetada 225°C kuumuses ahjus umbes 1 tund. Retseptis antud toiduainete kogusest piisab umbes 40 rulli valmistamiseks. Rullide kõrvale sobib hästi tomatisalat. Pakkuda soojalt või külmalt koos tomatisalatiga või omaette roana rootsi lauas.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee