Lõunasöögi retseptid

Baklažaanivorm hakklihaga 

Toidutare, 8. september 2004, 22:03
Baklažaani- hakklihavom tomatikastmes parmesani juustuga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
150 g Baklažaan
100 g hakkliha
0.25 tk suur sibul
0.75 tl Oregano
sool
valge või must pipar
natuke vett
riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
200 g *konservtomat
0.5 tk küüslauguküüs
0.5 sl peenestatud sibul
0.5 sl õli
0.5 tl oregano, basiilik või petersell
0.5 tl tomatipüree

Valmistamine
Hakitud sibul ja maitseained segada hakklihaga. Lisada natuke vett, kui liha on liiga tihke. Kaste - konservtomatid tükeldada. Hakitud sibulat ja küüslauku praadida mõni hetk potis õli sees. Seejärel lisada tomatitükid koos vedelikuga ja maitseained ning keeta nõrgal tulel kaane all 30 minutit. Baklažaanid lõigata umbes 1 cm paksusteks ketasteks. Võiga määritud ahjuvorm vooderdada baklažaanidega. Valada sellele toores hakklihamass, mis katta omakorda kihi baklažaanidega. Peale kallata rohkesti tomatikastet. Vorm katta kaane või fooliumiga ja küpsetada 225°C juures ahjus 1,5 tundi. Juurde pakkuda riivitud parmesani juustu.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee