Taimetoidu retseptid
8. september 2004, 21:46

Baklažaanilehvikud juustuga

Ahjus küpsetatud baklažaanilehvikud paprika, tomati ja juustuga.

Koostisosad
0.5 tk Paprika
õli
0.75 tk Sibul
0.75 tk Baklažaan
0.75 tk Tomat
50 g juust
0.75 tk küüslauguküüs
hakitud petersellilehti

Valmistamine
Paprikad poolitada, eemaldada seemned, lõigata viiludeks ja praadida pannil pehmeks. Hakitud sibul praadida samuti pehmeks. Baklažaanid lõigata lahti nii, et nad jääksid ühest otsast kinni nagu lehvik. Baklažaanide peale riputada jämedat soola ja lasta seista 30-60 minutit, seejärel pühkida pinnale tekkinud vedelik ära. Õli kuumutada prae- või wok-pannil ja pruunistada selles baklažaanilehvikud. Praetud baklažaanid tõsta majapidamispaberile, et liigne õli välja nõrguks. Ümmargune või piklik kuumuskindel ahjuvorm määrida võiga. Vormi põhjale panna praetud sibulad. Baklažaanid laduda vormi nii, et iga viilu vahele saab panna vaheldumisi juustu-, tomati- ja paprikatükke. Baklažaanide peale valada õli, maitsestada pressitud küüslaugu ja hakitud petersellilehtedega. Küpsetada 225-250°C juures ahjus umbes 40 minutit. Küpsemise lõppjärgus katta vorm kaanega.