Kreeka köök
8. september 2004, 21:16

Kreeka baklažaanisalat

Kreeka baklažaanisalat feta juustuga. Serveeritakse röstisaial või -leival.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
0.75 tk Baklažaan
0.125 dl õli
0.5 dl piim
0.5 tk sidruni mahl
0.25 dl feta juust
0.25 tk küüslauguküüs
sool
valge pipar
hakitud petersellilehed
röstisai või -leib

Valmistamine
Baklažaanidesse torgata kahvliga augud ja panna köögiviljad 200°C ahju üheks tunniks. Jahutada, koorida ja lõigata umbes 0,5 cm suurusteks kuubikuteks. Kuubikud panna kaussi, lisada vaheldumisi oliivõli ja piima peene joana. Segada ettevaatlikult puulusikaga, et vedelik imenduks baklažaani. Lisada sidrunimahl, purustatud küüslauk, maitseained, väikesteks kuubikuteks tükeldatud feta juust ja hakitud petersell. Segada hästi läbi. Salatit pakkuda sooja röstisaia või leiva peal. Feta juust ja sidrunimahl annavad salatile mõrkja maitse, seetõttu lisada seda vaid 1-2 sl iga sööja kohta.