Kalatoitude retseptid

Kalamehe kabatšokispagetid 

Toidutare, 29. mai 2008, 20:14
Kabatšokiribad krevettide, austrite ja merivähkidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
125 g Kabatshokk
0.0625 tk Sibul
1 sl Või
100 g Krevett
6 tk Auster
37.5 g merivähi konserv
1 sl Vermut
1 tk Tomat
1 dl Rõõsk koor
0.25 tk Sidrun
Sool
Valge pipar
Aedtill

Valmistamine
Kabatšokid lõigata pikuti 1/2 cm paksusteks ketasteks, seejärel peenikesteks nuudlitaolisteks ribadeks. Tomatid pista hetkeks keevasse vette, kallata sõelale ja koorida. Lõigata sektoriteks ja eemaldada seemned. Lõigata sektorid veel väiksemateks korrapärasteks sektoriteks. Või sulatada paksu- ja laiapõhjalises potis, sibul praadida selles kuldkollaseks. Lisada kabatšokiribad ja pöörata üsna kiiresti tugeval tulel praadides, kuid nii, et kabatšokid ei pruunistuks. Vahepeal hautada kaane all umbes 3-4 minutit. Lisada krevetid. (Kui kasutada tooreid austreid, tuleb need avada väheses vees aurutades ja võtta austrid karpidest välja. Natuke austrite keeduleent võib lisada ka kabatšokkidele.) Lisada puhastatud merivähid, vermut ja osa koorest ning tükeldatud tomatid. Kabatšokid tõsta vahukulbiga eelsoojendatud taldrikuile või vaagnale. Lisada ülejäänud koor, sidrunimahl, sool, valge pipar ja hakitud till ning kallata segu kabatšokkidele. See on tõeline pidusöök ja väga toitev!

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee