Skandinaavia köök

Hautatud praad 

Toidutare, 11. september 2004, 16:18
Karjala roog. Hautatud veiseliharull.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g pehme veise- või vasikaliha
0.375 sl rasv
0.375 tl sool
0.25 tk sibul
0.25 tk Porgand
1 tk terapipar
1 dl vesi
0.5 sl nisujahu
0.75 sl hapukoor

Valmistamine
Hautamisnõus kuumutatakse rasva, nii et see pisut suitseb. Sellesse pannakse lihatükk, mis nööriga on seotud piklikuks, ühtlase paksusega rulliks. Pruunistatakse ümberringi, siis lisatakse vesi, sool, õhukesteks ketasteks lõigatud sibul ja porgand ning vürtsid. Hautatakse kaanega kaetult, kuni liha on pehme (1,5-2 tundi). Liha küpsust proovitakse puuvardaga. Hautada tuleb nõrgal tulel, lihatükki pööratakse aeg-ajalt. Valmis praad tõstetakse välja, lastakse 10 minutit seista, siis lõigatakse õhukesteks viiludeks ja asetatakse vaagnale. Leemest valmistatkse jahu ja koort lisades kaste. Vaagnale liha ümber asetatakse keedetud kartulid ja hautatud köögiviljad gruppidena. Kaste serveeritakse eraldi kannus.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee