Vene köök

Täidetud kabatšokid 

Toidutare, 9. september 2004, 00:37
Jugoslaavia roog. Ahjus küpsetatud hakklihaga täidetud kabatšokid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g Kabatshokk
125 g segahakkliha
0.25 tk sibul
0.25 tk muna
0.75 sl rasv või taimeõli
0.25 sl jahu
peenestatud punane pipar
Vürts
sool
petersellilehed
(tomat)
till
1 dl puljong

Valmistamine
Kabatšokid kooritakse, ühelt küljelt lõigatakse tükk ära, kabatšokid õõnestatakse ettevaatlikult, et nad ei puruneks. Hakitud sibul kuumutatakse osas rasvas või taimeõlis, lisatakse hakkliha (soovitavalt mitu korda läbi hakkmasina aetud) ja praetakse hästi läbi. Võetakse tulelt, lisatakse lahtiklopitud muna ning maitsestatakse pipra, vürtsi, soola ja hakitud petersellilehtedega. Kabatšokid täidetakse lihamassiga, asetatakse osa rasvaga määritud ahjuvormi, lisatakse veidi puljongit ja küpsetatakse praeahjus. Kui kabatšokk on küps, lisatakse ülejäänud rasvast, jahust ja puljongist keedetud ning punase pipraga maitsestatud kaste. Juurde pakutakse hapupiima.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee