Vene köök

Röstitud lihavorstikesed 

Toidutare, 11. september 2004, 16:16
Jugoslaavia roog. Röstitud veiselihavorstikesed.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
166.6 g veiseliha
0.16 tl sool
0.08 tl pipar
0.5 tk sibul
taimeõli

Valmistamine
Liha aetakse läbi hakkmasina, lisatakse soola ja pipart, soovi korral ka hakitud sibulaid. Sõtkutakse läbi, siis aetakse uuesti 3-4 korda läbi hakkmasina, nii et lihamass on täiesti peen ja ühtlane. Nüüd vormitakse 2 cm paksused ja 5 cm pikkused vorstikesed (ühe portsjoni jaoks arvestatakse 10 vorstikest). Need pintseldatakse taimeõliga ja röstitakse hõõguvate süte kohal, vorstikesi pidevalt pöörates, ümberringi helepruuniks. Tavaline röstimise kestus on 15 minutit.