Jaapani köök
11. september 2004, 16:15

Riis herneste ja maksaga

Jaapani roog. Serveeritakse väikestes kausikestes, riisi-hernesegul praetud maksatükid, lisandiks praetud mandariini- ja apelsinilõigud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl riis
2.5 dl vesi
0.5 dl värsked herned
150 g maks
0.5 sl jahu
0.5 sl taimõli
sool
Paprika (jahvatatud)
0.75 sl vürtsikaste
1 tk Mandariin
0.5 tk või apelsin

Valmistamine
Riis sõristatakse keeva vette ja keedetakse sõmeraks. Herned keedetakse eraldi, segatakse riisiga. Maitsestatakse soola, pipra ja sojakastmega. Maksale puistatkse soola ja paprikapulbrit, lõigatakse väikesteks tükkideks, veeretatakse jahus, praetakse õlis. Kuum riis tõstetakse kausikestesse, maksatükid asetatakse riisile, piserdatakse sojakastmega. Mandariini- või apelsinisektorid praetakse samas õlis kergelt kollaseks ja pannakse toidu peale. Serveeritakse kuumalt.