Riis herneste ja maksaga
Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
1 dl riis
2.5 dl vesi
0.5 dl värsked herned
150 g maks
0.5 sl jahu
0.5 sl taimõli
sool
Paprika (jahvatatud)
0.75 sl vürtsikaste
1 tk Mandariin
0.5 tk või apelsin
Valmistamine
Riis sõristatakse keeva vette ja keedetakse sõmeraks. Herned keedetakse eraldi, segatakse riisiga. Maitsestatakse soola, pipra ja sojakastmega. Maksale puistatkse soola ja paprikapulbrit, lõigatakse väikesteks tükkideks, veeretatakse jahus, praetakse õlis. Kuum riis tõstetakse kausikestesse, maksatükid asetatakse riisile, piserdatakse sojakastmega. Mandariini- või apelsinisektorid praetakse samas õlis kergelt kollaseks ja pannakse toidu peale. Serveeritakse kuumalt.
Kommentaarid (0)