Jaapani köök

Riis herneste ja maksaga 

Toidutare, 11. september 2004, 16:15
Jaapani roog. Serveeritakse väikestes kausikestes, riisi-hernesegul praetud maksatükid, lisandiks praetud mandariini- ja apelsinilõigud.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl riis
2.5 dl vesi
0.5 dl värsked herned
150 g maks
0.5 sl jahu
0.5 sl taimõli
sool
Paprika (jahvatatud)
0.75 sl vürtsikaste
1 tk Mandariin
0.5 tk või apelsin

Valmistamine
Riis sõristatakse keeva vette ja keedetakse sõmeraks. Herned keedetakse eraldi, segatakse riisiga. Maitsestatakse soola, pipra ja sojakastmega. Maksale puistatkse soola ja paprikapulbrit, lõigatakse väikesteks tükkideks, veeretatakse jahus, praetakse õlis. Kuum riis tõstetakse kausikestesse, maksatükid asetatakse riisile, piserdatakse sojakastmega. Mandariini- või apelsinisektorid praetakse samas õlis kergelt kollaseks ja pannakse toidu peale. Serveeritakse kuumalt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee