Itaalia köök
4. jaanuar 2005, 11:31

Liharullid juustuga

Itaalia roog. Juustukangidega täidetud veiseliharullid tomatikastmes. Sobib pasta juurde.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk õhuke veiseliha lõik
sool
pipar
0.75 sl jahu
0.5 tk muna
0.25 sl piim
0.5 dl riivsai
50 g juust
0.5 sl õli või rasv
1.5 tk Tomat
0.25 tl tomatipüree
0.0625 tl tüümian
0.0625 tl suhkur
0.75 sl rõõsk koor või taimeõli

Valmistamine
Lihalõigud vasardatakse õhukeseks, puistatakse soola ja pipart peale, igaühele asetatakse sõrmepikkune juustukang. Liha keeratakse ümber juustu rulli, kinnitatakse orgiga või seotakse nööriga kinni. Liharulle veeretatakse jahus, seejärel muna-piima segus ja viimaks riivsaias. Praetakse ümberringi rasvas või taimeõlis helepruuniks. Tomatid kastetakse keeva vette ja kooritakse, seemned eemaldatakse. Lisatakse rasv, tomatipüree, tüümian ja suhkur. Kõik koos keedetakse nõrgal tulel paksuks kastmeks. Keetmise lõpul lisatakse taimeõli. Tomatikaste valatakse liharullidele ja hautatakse kaanega kaetult veel 8-10 minutit. Liharulle serveeritakse kuumalt kastmega kaetult, lisandiks keedetud makaronid või nuudlid, tomatid ja kurgi- või lehesalat.