Kalatoitude retseptid
23. märts 2011, 13:46

Veiniga küpsetatud lõhe

Hollandi roog. Veiniga küpsetatud lõhe hapukoore-juustukattega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
250 g Lõhe
sidrunimahl või äädikas
sool
pipar
20 g võid
paprikapulber
1 dl valge vein
0.5 dl hapukoor
0.75 sl riivjuust

Valmistamine
Lõhe puhastatakse, pea ja sisikond eemaldatakse. Lõhe pühitakse rätikuga puhtaks, piserdatakse sidrunimahla või äädikaga, puistatakse soola, pipart ja paprikapulbrit peale ning hoitakse 30 minutit jahedas. Kala asetatakse piklikku võiga määritud vormi või pannile. Vein valatakse pannile, või jaotatakse tükikestena kalale. Küpsetatakse 190-200°C praeahjus 30 minutit, kala aeg-ajalt pannil oleva leemega kastes. Kui kala on küps, kaetakse ta hapukoorega ja puistatakse riivitud juustuga üle. Küpsetatakse veel, kuni juust sulama hakkab. Serveeritakse kuumalt, lisandiks keedetud kartulid ja leht- või värske kurgi salat.