Küpsetised

Külmaseene-lõhepirukad 

Toidutare, 11. september 2004, 16:12
Külmaseene-lõhetäidisega muretaignapirukad.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
200 g keedetud kartulid
200 g margariin
200 g nisujahu
sool
1 dl *keedetud riis
3 dl tükeldatud külmaseened
või või õli
1 dl soolalõhe või lõhekonserv
1 tk muna
2 sl hakitud till
sool
valge pipar
1 tk määrimiseks muna

Valmistamine
Pressi kartulid pudruks ja sega hulka pehme rasv. Lisa nisujahu ja pisut soola ning sega taigen ühtlaseks. Pane taigen täidise valmistamise ajaks külmkappi. Pruunista hakitud seened pannil kergelt võis või õlis. Sega kokku riis, seened ja tükeldatud kala. Lisa muna, hakitud till, sool ja pipar ning sega täidis ühtlaseks. Rulli küpsetuspaberil taignast kaks plaati (25x30 cm). Tõsta üks taignaplaat ahjuplaadile pirukate põhjaplaadiks ja jaga see ruutudeks (5x5 cm). Tõsta supilusikaga täidist iga ruudu keskele. Tõsta teine taignaplaat peale. Suru kätega plaadid teineteise külge kinni. Lõika ruudud üksteise küljest taignarattaga lahti. Määri pirukaid munaga ja küpseta neid 225°C juures ahjus umbes 10 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee