Küpsetised

Õuna-pohlapirukas 

Toidutare, 11. september 2004, 16:11
Muretaignapõhjal pohlakeedise ja õuntega kook.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
1 sl suhkur
150 g või või margariin
1 sl külm vesi
1 dl *pohlakeedis
4 tk õun
1 sl fariinsuhkur
pohlad

Valmistamine
Näpi sõrmedega kokku jahu, suhkur ja või. Lisa vesi ja sega kiiresti ühtlaseks taignaks. Taigna võid segada ka köögikombainis. Pane taigen koogivormi, tükike sellest jäta kaunistuseks. Tõsta vorm 15 minutiks külma seisma. Küpseta taignapõhja 10 minutit 225°C juures praeahjus. Kata eelküpsetatud põhi pohlakeedisega ja pane sellele tükeldatud õunad. Pinnale puista fariinsuhkrut ja kui on, siis ka tooreid pohli. Kaunista taignatükikestega ja küpseta veel 20 minutit. Lase jahtuda ja paku koos vaniljekastme või vahukoorega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee