Võlu-pirnikook
Kogus: ühele
Koostisosad
200 g või
5 tk muna
3 dl suhkur
4 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulber
2 tk sissetehtud pirn
punš või rumm
1 tk * pirn
vahukoor või jäätis
Valmistamine
Sulata või ja lase jahtuda. Vahusta munad suhkruga. Sega sulavõi munavahuga. Sega küpsetuspulber jahuga ja lisa taignasse. Vala taigen võitud ja riivsaiaga ülepuistatud vormi. Lõika vekitud pirnid viiludeks või väikesteks kuubikuteks ja laota taignapinnale. Küpseta kooki 40-60 minutit 175°C juures. Kummuta küps kook restile jahtuma ja kui on veidi jahtunud, kasta vähese rummi või punšiga. Kui kavatsed kooki külmutada, siis niisuta seda alles pärast külmikust väljavõtmist, kui kook on üles sulanud. Enne serveerimist kaunista kook toorete pirnilõikudega. Juurde sobib jäätis või vahukoor.
Kommentaarid (0)