Skandinaavia köök

Tikrikook 

Toidutare, 11. september 2004, 16:10
See on vana rootsi retsept. Rohke vahukoorega serveeritav tikri-ahjupannkook on mõnus suvine magustoit. Kogusest jätkub kuuele inimesele.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
8 dl piim
3 tk muna
4 dl nisujahu
1 dl suhkur
1 tl sool
2 l puhastatud tikrid

Valmistamine
Pane ahi 225°C peale kuumenema. Sega taigen ja määri ahjuplaat võiga. Puista tikrid ühtlase kihina plaadile, vala taigen peale ja pane umbes 45 minutiks ahju. Ahjupannkoogi pind peab küpsema kenasti pruunitäpiliseks. Puista kuumale koogipinnale veidi suhkrut ja serveeri vahukoorega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee