Muhe mustikatort
Koostisosad
1 tk tordipõhi
immutamiseks mahla või likööri
küpsetuspaber
4 dl kohupiim
2 dl vahukoor
3 sl suhkur
5 dl mustikad
tuhksuhkur
mandlilaastud
Valmistamine
Immuta tordipõhi mahla või likööriga, aga ainult veidi, sest niiskust annab ka kohupiim. Tee kahekorra keeratud küpsetuspaberist tordipõhja ümber "kaelus" ja kinnita see nööpnõelte või kleeplindiga. Löö vahukoor kõvaks vahuks ja sega kohupiimaga, lisades maitseks suhkrut ja mustikaid. Tõsta kohupiimamass lusikaga tordipõhjale (paberiääris on vormiks) ja silu pealt tasaseks. Pane tort ööseks jahedasse kohta seisma, et kohupiimatäidis veidi taheneks ja kõveneks. Veel tugevama ja püsivama vormiga koogi saad siis, kui sulatad kohupiimatäidisesse 4-6 želatiinilehte. Enne serveerimist kata ülejäänud mustikatega koogipind, suru need kergelt kohupiimamassi ja raputa peale veel ohtrasti tuhksuhkrut või mandlilaaste või ka mõlemaid. Eemalda paberiümbris ja vii kook kohe lauale.
Kommentaarid (0)