Küpsetised

Sõstrakoogid 

Toidutare, 11. september 2004, 16:08
Muretaignapõhjal beseetäidise ja vahukoorekattega koogid on kaunistatud punase sõstra kobaratega. Antud kogusest saab 8 kooki.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
3 dl nisujahu
100 g või
3 sl külm vesi
2 tk *munavalge
1 dl suhkur
2 dl *vahukoor
1 tl vanillsuhkur
punase sõstra kobarad

Valmistamine
Näpi või ja jahu sõrmedega muredaks või sega need mikseris. Lisa lusikashaaval vett ja sega mure mass taignaks. Pane tunniks ajaks külmkappi. Tõsta taigen väikestesse koogivormidesse ja suru sõrmedega ühtlaselt vormipõhja külgedele. Torgi kahvliga ja pane koogivormid külmkappi. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisades vähehaaval suhkru. Pane koogivormid 250°C ahju, lase 10 minutit küpseda ja võta siis korraks välja. Vähenda kuumust 175°C-ni. Jaota beseevaht kookidele ja küpseta umbes 20 minutit, kuni besee tahkub. Kummuta koogid ettevaatlikult vormidest välja ning jahuta. Vahusta koor ja maitsesta vanillsuhkruga. Vahetult enne serveerimist pane vahustatud koor suurte lusikatäitena kookidele ja lõpuks kaunista koogid tervete marjakobaratega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee