Kiudainerikkad toidud

Kuklid hautatud seentega 

Toidutare, 11. september 2004, 16:06
Pärmitainast puravikukujulised kuklid seenehautisega. Antud kogustest saab 24 kuklit.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
50 g pärm
5 dl vesi
2 sl oliivõli
2 tl sool
1 sl hele siirup
2 dl jäme rukkijahu
7 dl nisujaju
2 sl *oliivõli
1 sl vesi
4 dl *kupatatud segaseened
3 sl või
1 dl nisujahu
1 tk väike sibul
3 dl rõõsk koor
sool
pipar
1 dl riivitud parmesani v. muud kõvat juustu

Valmistamine
Murenda pärm taignakaussi ja vala peale käesoe vesi. Lisa õli, sool ja siirup ning sega ühtlseks. Mõõda algul sisse rukkijahu, sega ja lisa vähehaaval nisujahu, kuni taigen tuleb käte küljest lahti. Sõtku taigen vetruvaks ja jäta 40 minutiks rätiga kaetult sooja kerkima. Kummuta kerkinud taigen kausist lauale ja jaga kahte ossa. Jaga mõlemad osad 12 tükiks ning vormi neist ümmargused kuklikesed seenekübaraiks ja pikergused seenejalgadeks. Lase kuklitel 20-30 minutit rätiku all kerkida, pintselda neid vee ja õli seguga ning küpseta umbes 10 minutit 225°C kuumuses, kuni "puravikud" on kenasti pruunid. Lase rätiku all jahtuda. Seenekukleid võid serveerida näiteks koos seenehautisega. Pruunista seeni koos hakitud sibulaga või sees umbes 20 minutit, hoolega segades. Puista seentele jahu, sega ja lisa koor. Keeda hautist kaaneta nõus segades, kuni see on ühtlaselt paksenenud. Kui paksu hautist ei taheta, siis tuleb keeta kaane all. Maitsesta tublisti. Hautist võib panna poolitatud kuklite vahele või serveerida vaagnal kuklite kõrval.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee