Küpsetised
28. august 2004, 12:22

Beseekattega viinamarjakook

Viinamarjakook mandlitega.

TAIGEN:200 g jahu1 tl küpsetuspulbrit1 munakollane3 sl hapukoort50 g suhkrutveidi soola100 g võid või margariini.TÄIDIS:1 kg viinamarju.KATE:4 munavalgetveidi sidruni mahla või sidrunihapet200 g tuhksuhkrut150 g hakitud mandleid.Valmistusõpetus: Jahu segada küpsetuspulbriga, sõeluda taignalauale, keskele valjutada süvend, millesse pannakse munakollane, hapukoor, sool ning need siis seal jahuga segada. Nüüd riivida peale külmas hoitud või (margariin) ning taigen siledaks sõtkuda. 2/3 taignast rullida lahti käiva vormipõhja, ülejäänud taignast vormida taignale 2-3 cm kõrgune serv. Taignapõhi torkida kahvliga läbi ja küpsetada keskmise kuumusega ahjus umbes 15 minutit. Jahutada. Viinamarjad pesta, nõrutada ja valada taignapõhjale. Munavalge lüüa sidrunimahlaga kõvaks vahuks, järk-järgult lisada tuhksuhkur. Peeneks hakitud mandlid segada munavalgevahu hulka ja valada viinamarjade peale. Siluda. Kooki küpsetada hästi nõrgas ahjus umbes tund aega. Bezee peaks jääma helekollaseks.