Lõunasöögi retseptid

Valelasanje 

paprika, 28. august 2004, 10:17
Sama toitu võid teha ka kartuliviiludega. Selleks lõika kartulitest 1 cm viilud, keeda need soolaga maitsestatud vees 3-5 minutit poolpehmeks ning kasuta makaronide asemel. Hea on see toit ka baklazhaanidega. Lisandiks salat omal valikul.

4-5 dl makaronevett ja soolaValge kaste:2 sl margariini4 sl nisujahuu 5 dl piima150g sulatatud juustusoolaHakklihakaste:300 g hakkliha1-2 purki purustatud tomateid1 sl margariini1 sl nisujahu1 hakitud sibulu 2 dl puljongit Valmistusõpetus:1. Keeda makaronid soolaga maitsestatud vees ja pane nõrguma.2. Valge kastme jaoks lase piim keema, lisa sellesse eelnevalt lahustatud jahu ning keeda 5 minutit, seejärel pane keevasse segusse sulatatud juustu tükikesed. ( Võid teha ka klassikalisel moel: lase pannil või kuumaks, lisa jahu, keeda seda veidi kuumas võis ning siis lisa piim). Sega piima seni, kuni juust sulanud. Maitsesta soolaga ja soovi korral lisa margariin.3. Hakklihakastme tarvis pruunista hakkliha, sibul ja jahu. Lisa puljong, purustatud tomatid ja maitseained. Keeda tasasel tulel u 10 minutit.4. Võita ahjuvorm, kuhu alumiseks kihiks paned hakklihakastme, selle peale makaronid, valge kastme, makaronid, hakklihakastme jne. Pealmiseks kihiks peab jääma valge kaste.5. Kata vorm fooliumiga ja lase ahjus 200º C juures 1 tund küpseda. Enne küpsetamise lõppu eemalda foolium, et pind pruunistuks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee