Kalatoitude retseptid
28. august 2004, 09:53

Kalapulgad

Serveeri tartar- või remulaadkastme ja sidruniviiludega. Lisandiks kartulid või riis.

450 g keedetud kala ( tursk, hõbeheik vm)4 keskmist keedetud kartulit30 g võid3 muna2-3 hakitud sibulat2 sl peterselli50 g nisujahu100g riivsaia1 sidrunPraadimiseksõli Valmistusõpetus:1. Suru kala kahvliga ühtlaseks massiks.2. Riivitud kartul sega või ja sibulaga.3. Lisa petersell.4. Maitsesta soola ja pipraga.5. Vahusta 2 muna ja lisa kartulile.6. Kalla kala sinna hulka.7. Raputa jahu lauale ja vormi kalamassist ühesugused pulgad.8. Vahusta kolmas muna.9. Kasta kalapulgad esmalt munasse, siis riivsaia. Suru kõvasti, et riivsai külge hakkaks.10. Küpseta õlis, kuni nad on kuldpruunid.