Kiudainerikkad toidud

Lihtne tarte Tatin ehk tagurpidi õunakook 

Sikke Sumari, 7. november 2008, 10:04
Lihtne Tarte TatinFoto: Kristjan Lepp
Ilmakuulsa Prantsuse tagurpidi õunakoogi lihtsam variant.

Koostisosad
VORMI PÕHJALE
50 g Või
1.5 dl Fariinsuhkur
4 -6 tk Õunad (soovitavalt kõvad ja hapud)
TAINAS
1.5 dl nisujahu
1 sl Kardemon
1 tl Küpsetuspulber
100 g Pehme või
100 g Suhkur
2 tk Muna

Valmistamine
1. Määri või ühtlase kihina vormi põhjale ja raputa peale fariinsuhkur. Koori ja viiluta õunad ning lao fariinsuhkru peale.
2. Sega kokku jahu, kardemon ja küpsetuspulber. Taina valmistamiseks lisa pehmele võile esmalt suhkur ja sega ühtlaseks. Nüüd lisa ühekaupa munad, seejärel maitsestatud jahu.
3. Laota tainas õunte peale. Küpseta kooki 180-kraadises ahjus umbes pool tundi, kuni pind on kuldpruun.
4. Lase hetk jahtuda ja kummuta kook serveerimisalusele, nii et õuntega pool jääb pealmiseks.

HEA TEADA!
Koogi võib valmistada ka rabarberite või pirnidega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee