Kiudainerikkad toidud

Kurgi-juurviljasegu ülekasvanud kurkidest 

Paprika, 28. mai 2008, 11:31
Segu on hiljem hea kasutada suppide ja hautiste maitsestamiseks. Ei nõua erilisi hoiutingimusi. Võib säilitada toatemperatuuril.

Koostisained
ülekasvanud kurke-1 kg
porgand- 200 g
mugulsibul- 200 g
küüslauk- 1 pea
maitserroheline- 50 g
askorbiin- või sidrunhape- 5g
sool- 25 g

Valmistusõpetus:
Ülekasvanud kurgid pesta ja koorida ning eemaldada seemned. Kurgid lõigata kuubikuteks, samuti porgand. Sibul ja küüslauguküüned hakkida peeneks. Maitseroheline korralikult pesta ja peenestada. Kõik aedviljad omavahel segada ja puistata üle soolaga ning lisada hape, jätta 1 tunniks seisma, et aedviljadest mahl eralduks. Peale seda lasta segu vaiksel tulel keema ja keeta 10-15 minutit, seejärel täita seguga hästi steriliseeritud purgid, kaanetada kohe.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee