Kiudainerikkad toidud
28. mai 2008, 11:02

Kabatšokipirukas

Maitev pirukas kaalukatele.

Koostisained
1 kg tükeldatud noort kabatšokki
2 sl hakitud juurpeterselli
0.5 tükeldatud varssellerit või pool õunsellerit
2 suurt hakitud sibulat
50 kuni 80 g riivitud juustu
1 sl soola
2 dl nisujahu
0.5 kuni 1 dl õli
1 peotäis nisukliisid
4 kuni 5 muna
Valmistusõpetus: Sega suures kausis kabatshokitükid, juurpetersell, seller, sibul, riivjuust, sool ja jahu, viimasena sega juurde õli. Vooderda 30 x 40 cm ahjuvorm küpsetuspaberiga ja kata kergelt kliidega. Tõsta tainas vormi ja vajuta lusikaga 1-1,5 cm paksuseks. Klopi munad vähese veega ja vala ühtlaselt üle vormi. Küpsetada 220-kraadises ahjus 30-40 minutit kuni pirukas on pealt kuldpruun. Võta pirukas ahjust välja ja pihusta peale veidi külma vett, et koorik kõvaks ei kuivaks. Serveeri jahtunult.