Lõunasöögi retseptid
28. mai 2008, 10:59

Baklažaan hakklihaga

Maitsev,kerge ja tervislik. Võib teha piduroaks ja ka lihtsalt igapäevaselt perele.

Kogus: ühele

Koostisosad
1 tk Baklažaan
500 g Hakkliha (kodune)
Peekon (kartulitele)
150 - 200 g Riivjuust
1 tk Muna (toores)
Küüslauk
Hakklihamaitseaine
Lihamaitseaine ürdi-küüslaugu
Sool
Must pipar
Roheline sibul
Aedtill
1 -2 tk Tomat
KASTEKS
1 tk Spargelkapsas ehk brokoli (väike)
1 tk Paprika
Rõõsk koor 10%-line
Küüslauk
Maitseürdid

Valmistamine
Pese baklažaan ja lõika pikuti pooleks. Aseta fooliumile. Prae pannil peekoni tükid ja lisa purustatud küüslauk. Pane kaussi hakkliha, muna, riivitud juust ja sega. Lisa purustatud küüslaugu ja peekoni segu, maitsesta ja sega jälle. Peaks jääma selline pehme mass. Segu aseta baklažaani pooltele, peale tomati viilud, rohelist ja riivitud juustu (see võiks olla ka midagi erilise maitsega). Pane foolium pealt kinni ja aseta baklažaanid ahju 200º C juures. Küpseta tuleks seni, kuni baklažaan tundub pehme. Kastme valmistamiseks keeda puljongis pehmeks brokkoli ja paprika, Lisa küüslauk ja püreesta juurvili. Edasi vala juurde koor ning maitsesta kaste ürtidega. Keeda, kuni kaste muutub paksemaks. Lõpuks lisa rohelist tilli. Lõika baklažaanid parajateks portsudeks ja aseta tükike taldrikule. Juurde pane küüslaugu kartuleid, värskeid tomateid. kurke viiludena. Lõpuks vala kastmega üle, kaunista rohelisega ning võidki soovida sõpradele head isu.Juurde küpseta ahjus küüslaugukartuleid. Selleks viiluta kartulid ja pane ahjuvormi. Peale lõika küüslaugi seibid ja peekoni viilud. Kata fooliumiga ning aseta baklažaani kõrvale ahju küpsema.