Nuikapsavorm
Kogus: ühele
Koostisosad
1 kg Nuikapsas
0.5 l Vesi
Sool
200 g Sink
75 g Või
2 spl Jahu
1 dl Piim
Sool
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
100 g Riivjuust
Petersellilehed
Valmistamine
Nuikapsas koorida, lõigata ribadeks, keeta soolaga maitsestatud vees 10 minutit ja lasta nõrguda. Keeduvesi panna teise potti. Sink lõigata kuubikuteks. 40 g võis röstida jahu helepruuniks, pidevalt segades lisada keeduleem ja piim, kuumutada keemiseni ja maitsestada. Vorm määrida, panna sellesse kihiti nuikapsas ja singikuubikud. Kallata üle kastmega ning puistata peale juust. Küpsetada keskmise kuumusega praeahjus 30 minutit. Kaunistada hakitud petersellilehtedega.
Kommentaarid (0)